Zöldséges csirkeragu

0
241

Szokásos hétköznapi agonizálás:
én: – Drágám, mit ennél ebedre?
férj: – Nekem bármi jó, valami abból ami itthon van…
én: – Okkkéé…Egy zöldséges raguleves?
férj: – Jó, de akkor én mit eszem? (ebből talán lejöhetett, hogy nem kifejezetten leves-rajongó… :P)
én: -…és, ha lesz utána valami cucc…palacsinta, bukta, minttudoméén…
férj: – (nem túl lelkesen) – háátjóó…

Szóval a leves ugrott, de lássuk be, ez majdnem ugyanaz, csak kevesebb rajta a lé, és van benne csirkecomb 😛

zöldséges csirkeragu (2)



Egyébként kifejezetten szeretjük ezeket a gazdag ragukat, mert nincs vele sok adminisztráció – tényleg, csak össze kell dobálni, és mivel egy lábosban készül, még mosogatni sem kell sokat utána.

Laktató, krémes, és sanszos, hogy minden hozzávaló lapul otthon.

zöldséges csirkeragu (1)



Tippek:

  • Most csirkecombot használtam, de bátran készítsd csirkemellből, vagy sertésből
  • Fehér répa helyett használhatsz zellerszárat, de akár cukkinivel is gazdagíthatod
  • Ha húsmentes változatot keresel, akkor próbáld ki ezt a Vörösboros Gombaragut

További ragu recepteket pedig itt találsz:
Tavaszi sertés ragu

Krémes, aszalt paradicsomos babragu

Májragus-zöldséges pásztorpite

Vörösboros, lencsés marharagu

…nna, mondom, hogy szeretjük a ragukat 😉

_____

Zöldséges csirkeragu

Elkészítés: kb 1 óra
adag: 3-4 személyre

Hozzávalók:
4-5 db kisebb csirkecomb (felső comb – csont nélkül)
2 evőkanál liszt
1 tk só
1/2 tk bors
1 púpos evőkanál vaj
2 ek olaj
majd újra a zöldségekhez is:
1 evőkanál vaj
2 ek olaj
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 nagyobb sárgarépa
1 közepes fehérrépa
1 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál liszt
kb 1 l alaplé (hús vagy zöldség – ínségesebb időkben leveskockából)
1 tk kakukkfű
1/2 tk bors
2-3 babérlevél
4-5 közepes szem krumpli
2 marék zöldborsó
petrezselyem

  1. A csirkecombot vágd falatnyi kockákra, szórd meg a liszttel, sózd és borsozd. Keverd össze.
  2. Lábasban olvas fel a vajat és az olajat, dob hozzá a húst és 2-3 perc alatt pirítsd aranybarnára. Szedd ki a pirult csirkét.
  3. A serpenyőbe melegíts ismét egy evőkanál vajat és két evőkanál olajat. Dobd hozzá az apróra vágott hagymát, pirítsd 4-5 percet majd add hozzá a megroppantott fokhagymát is. Mehet hozzá a karikára vágott sárga és fehér répa is. Adj neki kb. 5 percet, majd tedd hozzá a paradicsompürét, keverd el, majd szórd meg egy evőkanál liszttel. Pirítsd 1-2 percet, majd fokozatosan öntsd fel az alaplével, fűszerezd a kakukkfűvel, a borssal, és a babérlevéllel, ha szükséges sózd is. Tedd vissza a csirkét, és szólt bele a felkockázott krumplit is.
  4. 30-40 perc alatt főzd puhára. Már csak a borsó hiányzik: add hozzá azt, és a petrezselymet is és főzd további 2-3 percig, amíg a borsó meg nem puhul. Tálald azonnal

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét