3 színű joghurt torta

18
54021

Már hónapok óta készülök, hogy elkészítsem ezt a tortát, és mivel a múltkori epres joghurttortát is nagyon szerettük, és végre van hozzá friss gyümölcs is, így itt volt már az ideje 😉

       …bár bevallom félúton már határozottan azt éreztem, hogy jobb lett volna még várni vele, de a végeredmény nagyon jó lett, így csak jó, hogy nem hallgattam saját magamra 😀

Egyébként alapvetően nem egy bonyolult darab, bár igaz, kicsit számolni kell, a krém, és a gyümölcs aránya miatt, de ez tényleg nem agysebészet. Viszont meg kell várni, hogy egy-egy réteg megkössön, én meg háát, nem vagyok épp türelmes…

Panna cotta torta4

Viszont cserébe nem csak szép, de nagyon finom is lett, igazi nyári, könnyű desszert.

A fehér réteg gyakorlatilag egy joghurtos panna cotta

     a rózsaszín édes-epres, míg 

          a lila (?) feketeribizlis-áfonyás, kicsit savanykás.

A ropogós, fehér csokis kekszréteggel együtt teljes a kép 😀



Közben adódott némi frissítés a torta elkészítésében, ami lényeges lerövidíti a folyamatot. Nna, azért ne legyenek illúzióid, így sem egy gyors süti, de mivel nem melegítem fel a joghurtos, illetve a gyümölcsös rétegek teljes mennyiségét, hanem a gyümölcsbe keverem bele a zselatint, ezt melegítem, majd adom hozzá a joghurthoz. Így gyorsabban kihűl, és rövidebb idő alatt dermed meg.

Ha pedig valami nem lenne érthető a leírás alapján, végre készítettem egy videót is hozzá, csak görgessetek mindennek a végére 😉

18 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nagyin szép torta. Szeretnèm megsütni a leànyzóm szülinapjára. Az a kérdés merült fel bennem, hogy a tejszínt habbá verve, vagy folyékonyan kell a joghurthoz keverni?

    • Köszönöm, és előre is Isten éltesse az ünnepeltet 🙂
      A tejszín folyékonyan kerül bele, nem kell habbá verni. Annyit változtattam mostanában az elkészítésen, hogy a zselatint -a gyümölcsös rétegnél- csak a gyümölcsbe keverem bele, és azt melegítem fel. Ezt adom a joghurthoz. Így hamarabb megdermednek a rétegek.

  2. Csoda torta 🙂 egy kérdésem lenne kérlek ne vedd kötözködésnek: ha a görög joghurt 500 g és a tejszín 200 ml, akkor a gyümölcsös rétegeknél, hogy jön ki a 180-180 g joghurt-tejszín keverékből ha az első rétegnél 350 g-ot elhasználtunk 🙂 Nagyon köszönöm a segítséget!

  3. Szia! Én lekvárt vettem hozzá. Ugyanúgy melegítsen fel a zselatinnal és úgy öntsem bele a krémbe? Köszi a válaszodat előre is 😊

    • A Dr.Oetker féle lapzselatint szoktam használni, amiből 2 csomag kell (10g/csomag). De a csomagolásokon szerepel, hogy kb milyen mennyiségű folyadékhoz ajánlják, érdemes figyelembe venni azt is 🙂

  4. Szia!
    Nagyon jó recept, köszönöm!
    A házassági évfordulónkra készítettem el tegnap. Az eprest rózsára, a szedrest bodzára cseréltem, az alsó rétegbe pedig reszeltem a citrom héjából is egy keveset. Nagyon szuper lett! 🙂

  5. Szia!
    Pont most láttam ezt a csoda tortát, mert épp joghurt tortához kerestem ötleteket 😊
    Olyan kérdésem lenne, hogy az ünnepeltnek tejintoleranciája van és a kókuszra is allergiás. Ezért a görögjohurt felejtős 😅
    Szerinted Alpros növényi joghurttal is megoldható? Meg annyi, hogy gondolom piskóta réteggel is ugyan olyan jó lesz 🤔
    Válaszodat előre is köszönöm

    • Szia, piskótával már készítettem más fajta joghurt tortát, nem volt vele gond. A növényi joghurtokat nem igazán ismerem, de szerintem pont így működik a zselatinnal, mint a hagyományos változat 😊

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét