Házi májkrém

0
30455

A tökéletes tavaszi hétvégi reggeli: napsütés, házi májkrém, lilahagyma, és paradicsom (még pár szem retek jó lenne, de majd legközelebb)…és persze az állapot, hogy utána nem megyünk emberek közé 😛

Nagyon szeretjük a májkrémet, és évek óta készítem itthon. Férj eleinte annyira nem volt oda érte, mert – figyelj, ezt el nem hiszed…- túlságosan máj íze van! WTF? Szerencsére azóta megszokta a máj ízű májkrémet, úgyhogy az ilyen reggelik alkalmával együtt vagyunk hagymaszagúak egész nap 😀

A titkos hozzávaló a zsír

Sajnos ebben az esetben is az van, hogy ami jó, az bizony nem diétás…Az, amitől a májkrém krémes, és ízes lesz, az bizony a zsír. Higgyétek el, próbáltam kihagyni, helyettesíteni, tettem bele tejfölt, alaplevet, vajat, stb. de hiába. Kemény lett, tömény…nem volt az igazi.

A zsírral igen…lágy ízű, krémes és kenhető, ahh, tényleg isteni, és kb semmi köze sincs a boltban kapható társának.

Májkrém

Kicsit nehéz pontos mennyiségeket megadni, így ezeket csak amolyan irányadóként kezeld, és ízlés szerint alakítsd. Én csirkemájból szoktam készíteni, de ha a kacsát jobban szereted, az is tökéletes a célra

Az elkészítése durván 20 percet vesz igénybe, utána már csak ki kell várnod, amíg kicsit megdermed, és már eshetsz is neki 😉

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét