Szilvás lepény

12
41764

vagy teljes nevén német szilás lepény. Vagyis majdnem…

Ezt a receptet még anno a neten találtam, és mikor először készítettem, elkövettem az egyik legnagyobb bakit, amit a témában lehet: csak átfutottam az elkészítés leírását, és a hozzávalókban szereplő tojásokat a tésztába tettem. Ettől persze teljesen más lett az állaga – nem is értetem, hogy kéne kézzel összeállítani a tésztát 😛 – de mivel nekünk nagyon ízlett, így maradt is ez a változat.

Majd egyszer -hátha – elkészítem úgy is, ahogy „kell” 😀

Ez egy laza és szaftos piskóta, egyáltalán nem száraz, vagy szivacsos, sokkal inkább krémes. Jól variálható: szilva helyett sárga és/vagy őszibarackkal és készülhet, vagy más, lágy húsú gyümölccsel
Tökéletes nyári darab, gyorsan elkészül, finom, és remek kísérője akár a délutáni kávénak is.

Egy jótanács: NE használj kivehető aljú formát (én is csak azért tettem, mert szerintem így szebb a fotón), és SEMMIKÉPPEN ne válassz ennyire fodros falút. Nnna, ez utóbbit én sem gondoltam át, de miután 2 nap áztatás és 20 percnyi fogkefés/körmös/szivacsos vakaráson vagyok túl, biztos, hogy többet nem követem el azt a hibát. Neked pedig szívesen megspórolom 😉

Bár nagyon szeretem az Angelino szilvát – akár süteménybe is – ehhez mégis inkább a hagyományos fajtát javaslom, mert sokkal ízesebb, és puhábbra sül.

Én most egy kevés pumpkin pie – fűszerkeveréket is adtam a szilvához. Ez természetesen elhagyható, vagy fahéjjal helyettesíthető, de szerintem jól illenek a melengető fűszerek az édes szilvához

_____

12 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Leges legfinomabb! Imádom ❤️❤️
    Örülök hogy rátaláltam erre a szuper, egyszerű receptre! 🥰
    Bár az enyém nem lesz ilyen szép látványos, de isteni finom! 😀

  2. Szuper finomra sikerült, félbevágott szilvát tettem a tetejére, valamint a fahéjra egy kis kardamomot is tettem és úgy rá a vaníliás cukrot, na ezt az ízorgiát csak érezni lehet, elmondani lehetetlen.))
    Nagyon finom az alaptészta is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét