Májragus-zöldséges pásztorpite

0
308

A pásztor pite hagyományosan egy tök jó maradékmentő étel, amiben az előző napi krumplipüré, vagy a hasonló sorsú ragu remekül ellőhető. Nálunk most tavaszi változatban készült, zöldséges májraguval, a tetejére pedig zöldségpüré került.

Pásztor pite

Nem fogok hazudni, nem egy dekoratív étel, viszont igazi, komplex darab: fűszeres ragu, és krémes püré tökéletes párosa.

Ha nem szereted a zellert, akkor nyugodtan helyettesítheted krumplival, vagy akár karfiollal, illetve ha neked úgy szimpatikusabb, készítsd úgy a krumplipürét, ahogy szoktad, és azt simítsd a tetejére. Vagy, ahogy már az elején is mondtam, használd a hétvégéről megmaradt pürét.

Most egyben készült, de ha pl több embernek sütném, akkor biztos, hogy inkább kisebb, egyszemélyes formákat – pl souffle formát – használnék hozzá. Abban sokkal szebben tálalható.

Pásztor pite

Sütés közben érdemes egy tepsit alátenni, mert hajlamos a ragu kibugyogni, és gondolom nem csak én utálom vakarni az odaégett maradékot a sütő aljából… 😛

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét