Az élet nagy kérdései 😀 😀
Mi kerüljön a palacsintára…vagy most a gofrira?
Csokikrém? vagy
Juharszirup?
Nálunk most almás fahéjszirup 😉
Mire kisül a gofri, ez is simán elkészül, és ahh…isteni fűszeres, és ahhoz képest, hogy van benne cukor rendesen, mégsem túl édes, viszont az almát is tök jól érezni benne 😀
Jó cucc, próbáld ki 😉
Ha még nem lenne jól bevált gofri recepted, akkor itt találsz egy kelt, itt pedig egy mézeskalácsos változatot 🙂
Almás fahéjszirup
elkészítés: kb 15 perc
Hozzávalók:
Hozzávalók:
50g lágy barna nádcukor
50g kristálycukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 teáskanál fahéj
csipet őrölt szegfűszeg
1 csillagánizs
300ml almalé (100%-os)
1 evőkanál citromlé
Előbb keverd el a száraz alapanyagokat egy kisebb lábosban, majd öntsd fel az almalével, és a citrommal.
Folyamatos kevergetés közben főzd közepes lángon. Eleinte jó habos, de no para, mire felforr, és besűrűsödik, a hab is eltűnik majd.
Főzd addig, amíg méz állagú nem lesz. Vedd figyelembe, hogy ahogy kihűl, tovább sűrűsödik majd. Kb 8-10 perc elég is neki. Óvatosan öntsd át hőálló üvegbe, és már locsolhatod is a palacsintádra 😉
A maradékot tárold hűtőben, 2-3 hétig biztos, hogy nem lesz semmi baja. Szerintem tovább is simán eláll – ha marad 😉