Talán már említettem, hogy imádom a tésztát. Gyakorlatilag bármilyen formában jöhet, húsos, sajtos-tejfölös, zöldséges… Mint amilyen ez a faék egyszerű, avokádópesztós fusilli. Bár most kesudióval készült, ami az áztatás miatt hosszabb időt vesz igénybe, de ha picit előre tervezel, a tényleges munka kb semmi vele. Amíg kifő a tészta, elkészül a krém is. Vagyis 10 perc alatt már el is készítetted a szuperzöld ebéded 😀
Mondjuk az nem állítom, hogy különösebben dekoratív darab lenne, cserébe nagyon finom 😉
Krémes karfiolleves
elkészítés: kb 10 perc
A pesztóhoz:
1/2 érett avokádó
80g bébispenót
4 evőkanál reszelt parmezán
4 evőkanál kesudió
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál víz
1 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
1/2 teáskanál só
bors
A tetejére:
reszelt parmezán
A kesudiót áztasd be egy éjszakára, majd szűrd le. A pesztó többi hozzávalójával együtt tedd késes aprítóba, és addig nyomd a gombot, míg krémes nem lesz. Ha nagyon száraz, néhány csepp vízzel hígítsd. Egy gumispatulával érdemes többször leszedni a krémet az aprító faláról, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. A főtt tésztát forgasd össze a pesztóval, szórd meg reszelt parmezánnal, és már tálalhatod is 🙂