Nagyon omlós, nagyon roppanós, és nagyon, de naagyon fahéjas 😀
igen, eléggé szeretjük a fahéjat…
A kekszet anyu kedvenc cukros tetejű keksze inspirálta, aminek az alját egy vajas tészta, a tetejét pedig a fahéjjal karamellizálódott cukor teszi igazán remekké.
Klasszik vajas keksz, egy kis illatos csavarral…
Fahéjas levelek – vajas keksz
adag: 2 nagy tepsi
elkészítési idő: kb 30-40 perc +1 óra a hűtőben
sütési hőfok: 190’C
hozzávalók:
a tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg hideg vaj kockára vágva
6 evőkanál cukor
1 tojás sárgája
csipet sütőpor
2-4 evőkanál hideg víz (ha a tojás nem lenne elég nedvesség )
a tetejére:
1 tojás
cukor
kb 1,5 teáskanál fahéj
A tészta hozzávalóit – a víz kivételével – tedd aprítóba, és néhány másodperc alatt készíts belőle tésztát. Ha nagyon száraz, icipici vízzel lazítsd. Csomagold fóliába, és mehet a hűtőszekrénybe legalább egy órára (de akár egy éjszakára is). Felezd meg, azt a részt, amivel nem dolgozol, csomagold vissza, és tedd vissza a hűtőbe. Két réteg sütőpapír között nyújtsd ki, kb 1,5mm vékonyra. Kend meg a felvert tojással, és egy teaszűrő segítségével hintsd meg a a fahéjjal. Szaggasd ki a leveleket, – vagy a neked tetsző formát – tedd tepsire, és szórd meg a cukorral (ne sajnáld). 190 fokos sütőben, légkeveréssel 8-10 percig süsd, majd a maradék, eddig hűtőben pihenő tésztával is pont így bánj el .