Epres túrótorta

0
1927

Édesanyám szülinapján hagyományosan valami karamellás sütit készítek, hiszen őrült karamell-rajongó, de idén inkább valami könnyebb, friss, tavaszi tortával szerettem volna meglepni.

Sütés nélküli túrótortát választottam, ami alá sem keksz, sem piskótaréteg nem került. Tulajdonképpen szinte nem is torta, csak a túrókrém, a friss eper, és a menta.

Ízlett neki <3

Túrótorta

Először készítsd elő a formát: Ha van olyan fóliád, amilyet a cukrászdában tesznek a süti köré, az szuper, béleld ki vele a tortaforma szélét, illetve egy frissentartó fóliával az alját. Ha nincs – nekem sem volt – a csíkokra vágott sütőpapír is megfelel a célnak. Mivel ennek a tortának nincs stabil alja, vagyis az egész gyakorlatilag csak a hab, így elég óvatosan kell vele dolgozni. A lényeg, hogy ne ragadjon hozzá a formához, könnyen ki tudd szedni. De az egész süti legidőigényesebb része a forma kibélelése, úgyhogy ha ezzel megvagy, már sínre kerültél 😉 Na jó…a végén, mikor megfordítod az egészet…kicsit az is macera, de azt a lépést kihagyhatod. Csak azért van rá szükség, mert az alja sokkal simább, szebb

hmmm…azért remélem nem beszéltelek le már az elején az egészről… 😛 Ne hagyd magad, a végén jó lesz 😉

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét