Angol muffin

0
1523

Ha már nemrég elkészült a vajmentes „hollandi mártás” a Benedict tojáshoz, az a minimum, hogy az angol muffin is legyen már hozzá házi 😉 Persze, kicsit csalóka ez a muffin elnevezés, hiszen ez gyakorlatilag nem más, mint egy péksütemény, de a hagyományos zsömléhez mégsincs túl sok köze. A szerkezete sokkal tömörebb, masszívabb. Szerintem kettévágva, is pirítva az igazi, kerülhet rá bármilyen édes, vagy sós feltét. A hűtőben, dobozolva egy hétig simán elvan,vagy akár a mélyhűtőben is néhány hónapot.

angol muffin

Bár az elkészítése kicsit időigényes, a hosszú kelesztési idő miatt, de cserébe munka nincs vele túl sok. És hatalmas előnye – ami nem most lényeges, de majd a nyári 40 fokban nagyon jól jön majd – hogy nem kell bekapcsolni hozzá a sütőt, mert serpenyőben kell kisütni.

…és már pakolhatod is egymásra a rétegeket: Alulra a muffint, rá a sült füstölt sonkát, vagy angol szalonnát, a buggyantott tojást, végül a hollandi mártást, ami nálam vaj nélkül így készül 😉

+1: A buggyantott tojást a legkönnyebben úgy tudod elkészíteni, hogy egy lábosban kb 5 cm mély fizet forralsz, felütöd a tojást egy tálkába, ha a víz felforrt, örvényt készítesz egy kanállal, beleteszed a tojást, és elzárod a lábos alatt a gázt. Takard le, és hagyd a vízben 4 percet. A fehérje tökéletesen megkeményedik, a sárgája még folyós, és gyönyörűen egyben marad az egész.

_______

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét