Epres – bazsalikomos panna cotta

0
590

Végre eperszezon, és itt a hazai, friss, édes csoda, vagyis mostanában mindenben is eper van/lesz 😀

Gréti néhány hónappal ezelőtt felfedezte magának a panna cottát. Persze ő mást választott, de simán lenyúlta az enyémet, és annyira ízlett neki, hogy itthon is kért. Abba most nem megyek bele, hogy már számtalanszor készült itthon, de eddig valahogy nem jött be neki…de ha cukrászdában tálalják…nna, az tök más 😛

Persze a panna cotta nem egy túl bonyolult recept, kb millió van a neten, de most egy kis csavarral készült. 

epres panna cotta

Nálam ha eper, akkor a bazsalikom szinte kötelező hozzá – egyszerűen imádom ezt a kombót, vagyis most is került bele, viszont nem az eper barátjaként, hanem a tejszínbe főztem bele az aromás, illatos leveleket. Így még jobban kijöttek az ízek, és isteni, és karakteres lett a tejszínes réteg.

Törley pezsgő panna cotta

Ha pedig még tovább fokoznád, az eper zselében cseréld le az „eperszósz” egy részét pezsgőre 😉

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét