Mekkora boldogság, hogy az idén az újkrumpli szezon kezdete egybe esik a grillszezon kezdetével 😀
Hétvégén be is izzítottuk a(z) – elektromos – grillt
…jóó, tudom, hogy nem olyan, mint a faszenes, de ez van, nem vagyok telhetetlen, és már az is igazi boldogság, hogy kint a kertben készíthetem az ebedet 🙂
A házi BBQ szószban sült csirke mellé pedig ez a friss zöldfűszerekkel készült újkrumplit tálaltam, amit még forrón, mustáros, citromos olívaolajjal forgattunk össze. Háát, elég jó lett 😀
_____
Fűszeres újburgonya saláta
Elkészítés: kb 30 perc
Adag: 3-4 személyre
Hozzávalók:
1 kg parázsburgonya
1 közepes fej lilahagyma csíkokra vágva
1/2-1/2 csokor kapor és petrezselyem
10-12 levél bazsalikom
1/2 dl olívaolaj
2-3 evőkanál mustár (ha van, érdemes az aromásabb dijoni-t, vagy a magos változatot használni)
1/2 citrom leve
só, bors
A krumplit mosd meg alaposan. Én nem szoktam meghámozni, csak alaposan megdörzsizem, hogy lejöjjön, aminek le kell.
Mindenesetre semmiképpen ne áztasd, mert csak megszívja magát vízzel 😉
Egy kevés olívaolajon süsd puhára, és ropogósra. Közben vágd apróra a fűszereket, tedd félre, és keverd el az olajat a mustárral, citrommal, sóval, borssal.
Szórd meg az apróra vágott zöldfűszerekkel, add hozzá a hagymacsíkokat, jól keverd el, és öntsd egy nagyobb tálba. Locsold meg a mustáros olívaolajjal, és tálald azonnal.