Ez a túrós tésztával készült málnás piskóta tökéletes választás nem csak a délutáni kávé vagy tea mellé, de akár egy villásreggelin is megállja a helyét.
Nem túl édes, a túró miatt nagyon szaftos és puha a tészta, amiben krémesre sültek a málna szemek. Ráadásul az elkészítése is nagyon egyszerű:
– keverd el a tészta hozzávalóit – ne aggódj, nagyon sűrű, de a végeredmény nem ilyen lesz
– potyogtasd bele két részletben a málnát,
– már tolhatod is a sütőbe 😉
Tálald akár magában, akár egy kanál lazán felvert tejszínhabbal, és néhány szem friss málnával
Túrós-málnás piskóta
adag: 10 szelet
forma: 22 cm átmérőjű csatos tortaforma
elkészítés: 15 perc előkészítés + 60 perc sütés
Hozzávalók
100g vaj
170g cukor
2 tojás „L” méret
250g liszt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
½ teáskanál szódabikarbóna
125g málna
500g Nádudvari Túró
1 narancs héja
Tetejére: 2 ek cukor
Tálaláshoz: habtejszín, málna
Egy tálban keverd el a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát a sót, és tedd félre
A túrót törd össze villával.
A szobahőmérsékletű vajat és a tojást robotgéppel keverd habosra. Egyenként add hozzá a tojásokat és dolgozd simára. Kanalazd hozzá a lisztes keverék felét, keverd el ezután a túró fele következik. Majd a liszt másik fele, majd a túró maradéka is. Reszeld bele a narancs héját, és keverd el.
A tortaformát béleld ki sütőpapírral, a tészta felét kanalazd a formába és simítsd el. Szórd meg a málna felével, majd takard be a maradék tésztával. A megmaradt málnát szórd a tetejére és az ujjaddal finoman nyomkodd bele a tésztába. A tetejét hintsd meg a 2 evőkanál cukorral és 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb 60 perc alatt süsd készre sütjük. Néha pillants rá, és ha a teteje nagyon barnul, teríts rá alufóliát. Mielőtt kiveszed a sütőből, tűpróbával ellenőrizd, hogy középen is átsült-e
Hagyd a formában kb 20 percet, majd tedd rácsra
Tálald lazán felvert tejszínhabbal, és friss málnával