Répa-kifli

1
2605

…vagy minek is nevezzelek… 😀

Mindig is zavaros volt ez a húsvét-nyúl-répa összefüggés, de azért ez a répa alakú kifli majdnem mindig előkerül a szezonban. Készült már pizzatésztából, még narancssárgára festve is (nem akarok róla beszélni… :P), leveles tésztából, most pedig a hamburgerzsemle receptje alapján.

Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya: a leveles tészta hamar elkészül, de olyan kis nyomi, hogy össze-vissza reped. A pizza tészta jól használható, viszont könnyen kiszárad, és nem lesz olyan szép fényes sem. Ez a hamburger-kiadás viszont nagyon kis csinoska

Én most sonkakrémmel töltöttem, de sonkát, sajtot is zöldségeket is szoktam szuszakolni bele, amit csemete uzsira visz magával.

Ha nincs ilyen kis fém kúpod, amire rátekered a tésztát – lássuk be, azért ez nem egy klasszik konyhai darab. Ilyenkor mindig rájövök, hogy milyen eszement mennyiségben van itthon „vacak”… – akkor készítsd alufóliából.

Egyszerűen tekerj belőle kúpot, és felül rögzítsd. A legjobb a vastag fólia, amit grillezéshez is használsz. Ha csak a vékonyabb van otthon, akkor előbb papírból készíts tölcsért, és azt vond be alufóliával. Mindkét változattal készítettem már, teljesen jól használható. Ráadásul a mérettel is tudsz játszani. Azért ne készítsd túl nagyot, mert iszonyat mennyiségű cucc tud belemenni. A sonka-zöldség kombónál ez jó, de ha krémmel töltöd meg, akkor nem jó, ha abból nagyon sok van benne.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét