Mézeskalács

0
2405

A ropogós, kekszes változat után most egy pufis féle.

Éveken keresztül készült itthon a már említett roppanós változat, de mióta erre rátaláltam az Ékesmézes oldalán, azóta a család kívánságára felváltva készül a kétféle darab.

Mézeskalács

…mert az a helyzet, hogy egyszerűen tökéletes…most néztem, 2016 óta szerepelt a blogon, és azóta nem találtam finomabbat ennél, pedig tettem néhány próbát.

Könnyű, puha, ráadásul azonnal, nem csak ha már állt, szinte olyan mint a mézespuszedli. Csak finomabb… 😉

Jaaa…és simán készíts a tésztából nagyobb adagot, mert nyersen egy hétig gond nélkül eláll a hűtőben.

Az eredeti recepthez képest nálam kevesebb cukor, és egy icipicivel kevesebb mézeskalács fűszer került bele.

Tudom, hogy ilyenkor mindenki a gyors megoldásokra hajt, de szerintem a mézeskalácsot nem érdemes siettetni.
Ezt a tésztát pihentetni kell (mondjuk szerintem mindegyik finomabb, ha adsz neki időt, de ez csak az én véleményem), és igen, tudom, hogy soknak hangzik a 24 vagy akár 48 óra, de hidd el, megéri. A végeredmény kárpótol majd a várakozásért, és igazi pihe-puha puszedli lesz majd a jutalmad. És minél türelmesebb vagy (vagyis minél tovább áll a hűtőben) annál puhább a kisült mézes. Nálam 3 napot biztos, hogy dekkol a frigóban.

A tetejét ritkán szoktam díszíteni, leginkább csak akkor, ha csemete kéri. Egyrészt azért, mert elég gyorsan fogy, és halál felesleges több időt tölteni a dekorálással, mint amennyi ideje van a tányéron, másrészt nem is igazán szeretjük a mézeskalács tetején a ropogós tojásréteget.

Ha mégis elég kalandvágyó vagy, és neked bizony csakis dekorálva jó, akkor a tetejét ne kend le, vagy csak egészen leheletvékonyan tojással, mert lepereg róla a tojáshab.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét