Karamell likőr

0
5786

Általában száraz vörösbor párti vagyok, nem igazán szeretem az édes pancsokat. De így, karácsony előtt egy héttel azért én is szívesen kortyolok el egy-két pohárral ezekből.Mivel ezekből a bolti változatok szinte mind iszonyú édesek, így inkább itthon készítettem magunknak.

Ráadásul akár ajándéknak is kitűnő, hiszen nagyon hamar elkészül, és ha neadjisten valakinek elfelejtettél volna ajándékról gondoskodni (ááá…ilyen biztos nem történhetett), ez gyors megoldás lehet 😀

A hagyományos tojáslikőr helyett inkább valami mást szerettem volna, és mivel a karamellszósz hatalmas kedvenc, úgy gondoltam, ezzel nem nagyon lőhetek félre

…tényleg nem 😉

Első körben a Baileys recepteket kezdtem nézegetni, de az valahogy nem tűnt az én utamnak. Viszont alapnak teljesen megfelelt, hogy aztán teljesen másképp készüljön az én változatom 🙂

karamell likőr

Elsőre talán kicsit macerásabbnak tűnhet a karamell miatt, de szerintem megéri ezt a kis plusz munkát 🙂

Nem szerettem volna egy tömény, tejszínes italt készíteni, mert egyrészt nem szeretem, másrészt, ha az ember nem figyel, és sokat rázza az üveget, pillanatok alatt vajjá, de legalábbis kemény habbá varázsolja, ami aztán bent ragad az üvegben. A karamellnek köszönhetően mégis krémes lett, és egyáltalán nem hiányzik belőle a habtejszín.

karamell likőr

A fehér rummal sokkal lágyabb, visszafogottabb az íze, a whisky-vel füstösebb, karakteresebb. Nálam a fehér rum az abszolút befutó 😉

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét