…leveles tésztából
Vagyis amolyan kamu fahéjas csiga 😀
A fahéjas csiga, abszolút kedvenc itthon, és igen, a kelt tésztás csigának nincs párja, de ha csemetét kérdezem, biztos, hogy hamarabb szavaz erre, mint a kelt változatra. Jahh, és elég gyorsan meg is van 😉 De ha maradnál a kelt változatnál, akkor a FAHÉJAS CRUFFIN receptet ajánlom, ami tulajdonképpen fahéjas csiga, csak nem csigába hajtogatva, hanem muffin formába tekerve.
_____
Fahéjas csiga
adag: 12-13 darab – ahogy sikerül 😉
elkészítés: 30 perc
sütési hőfok: 160’C
Hozzávalók kb 12 darabhoz
1 csomag leveles tészta
30g vaj olvasztva
50g lágy barna nádcukor (vagy sima, ha az van otthon)
1 csapott tk fahéj
tetejére: 1 felvert tojás
- terítsd ki a leveles tésztát,
- kend meg olvasztott vajjal
- szórd meg a barnacukorral
- hintsd meg a fahéjjal
- pizzavágóval vagy késsel vágd 2,5-3cm-es csíkokra és tekerd fel
- tedd át a tepsibe, és kend meg felvert tojással,
- 160 fokos légkeveréses sütőben 14-15 perc alatt süsd meg