Gyors fahéjas csiga

0
284

…leveles tésztából

Vagyis amolyan kamu fahéjas csiga 😀



A fahéjas csiga, abszolút kedvenc itthon, és igen, a kelt tésztás csigának nincs párja, de ha csemetét kérdezem, biztos, hogy hamarabb szavaz erre, mint a kelt változatra. Jahh, és elég gyorsan meg is van 😉 De ha maradnál a kelt változatnál, akkor a FAHÉJAS CRUFFIN receptet ajánlom, ami tulajdonképpen fahéjas csiga, csak nem csigába hajtogatva, hanem muffin formába tekerve.

_____

Fahéjas csiga

adag: 12-13 darab – ahogy sikerül  😉
elkészítés: 30 perc
sütési hőfok: 160’C

Hozzávalók kb 12 darabhoz

1 csomag leveles tészta
30g vaj olvasztva
50g lágy barna nádcukor (vagy sima, ha az van otthon)
1 csapott tk fahéj

tetejére: 1 felvert tojás

  1. terítsd ki a leveles tésztát, 
  2. kend meg olvasztott vajjal
  3. szórd meg a barnacukorral
  4. hintsd meg a fahéjjal
  5. pizzavágóval vagy késsel vágd 2,5-3cm-es csíkokra és tekerd fel 
  6. tedd át a tepsibe, és kend meg felvert tojással,
  7. 160 fokos légkeveréses sütőben 14-15 perc alatt süsd meg

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét