Szóval az van, hogy a házi zab/müzli/granola szelet sosem lesz olyan, mint a bolti 🤷🏼♀️ az mindig sokkal édesebb, ízesebb, és ha a fejed tetejére állsz, a kölykök akkor is jobban fogják csípni a bolti változatot, mint az otthon készültet.
Persze, biztos vannak gyerkőcök, akik nem, de azért legyünk őszinték, a nagy többség – köztük az enyém is – de 😄
és ezzel nincs is semmi gond, és egy pillanatig ne legyen rossz érzésed amiatt, hogy a kölyök uzsis dobozába bolti müzli kerül (szerintem 😄)
Ettől függetlenül az ember nem adja fel, és csak próbálkozik tovább 🙄😄 fene se érti 🙄🤪

Ez az almás-fahéjas zabszelet könnyen elkészül, puha, illatos, és finom, olyan kis őszies darab 🍂🍁🍎
…és a gyerkőc vagy szereti, vagy nem 🤷🏼♀️😄
ha igen, örülünk, ha nem, akkor pedig anya tolja be jóízűen a délutáni kávé mellé 😉☕️

Az almaszósz egyszerű fahéjas almakompót, amit leturmixoltam egy pici főzőlével
Almás zabszelet
elkészítés: kb 1 óra
forma mérete: kb 18-15cm
Hozzávalók
30 g apró szemű zabpehely
50 g nagy szemű zabpehely
20 g dió apróra vágva
1 ek chia mag
1 tk fahéj
20 g vaj – olvasztva (vagy kókuszolaj)
120 ml almaszósz (kb 100g)
2 ek méz
1. Keverd el a kétféle pelyhet, a diót, fahéjat és a chiát, majd add hozzá az almát, a vajat és a mézet.
2. Alaposan nyomkodd bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és 160’C- os légkeveréses sütőben 35 perc alatt süsd meg. Ha a széle barnulni kezd, már jó.
3. Rácson hagyd hűlni 10-15 percet, majd határozott mozdulattal – és egy éles késsel – darabold fel.
4. Tárold szobahőmérsékleten és néhány nap alatt fogyaszd el