Gyors almáspite

0
2160

de nem is ez a jó szó rá, mert ha almáspite, akkor az embernek vagy a klasszikus szögletes, egész életünket végigkísérő darab, vagy az apple pie, a kerek, rácsos történet ugrik be.

Viszont ez egyik sem, vagyis mindkettő … ki-ki döntse el maga 😉

Kerek, magas, amolyan torta szerű történet lenne, de krém nélkül. Nagyon gazdag, ropogós szélű vajas tészta, ami karamellizált barnacukrot, sárgabarack lekvárt és lágy, fahéjas almát rejt, tökéletes egyensúlyban.

Az eredeti receptet Instagramon találtam, Anna Banana oldalán, akit régóta nagyon kedvelek, mert amellett, hogy szuper recepteket készít, szemet gyönyörködtetőek a fotói is.

almáspite torta

A recept végtelenül egyszerű, vágd fel az almát, szórd meg a cukorral és a fahéjjal, tedd félre, és robotgéppel csapd össze a tésztát. Viszont ez utóbbi egy elég sűrű történet, ne lepődj meg, ilyennek kell lennie. A kivajazott tepsibe megy majd a 2/3 része, erre pakold rá körben az almát, majd jöhet a maradék 1/3 tészta. Ne különösebben stresszelj rajta, ha nem teríti be teljesen az almát, sütés közben befolyik majd a rések közé. Viszont amit semmiképpen ne hagyj ki, az a 2 evőkanál barnacukor a tetejéről. Ez nem fog majd megolvadni, ne is várd, hanem megpirul, és egy roppanós réteget hoz létre a tetején.

A formát mindenképpen alaposan vajazd ki, hogy a tészta ne ragadjon bele, és lehetőleg válassz csatos változatot, hogy könnyebb legyen kiszedni belőle.

A tésztába tehetsz akár egy kevés darált diót is, de ennek súlyát mindenképpen korrigáld a liszt mennyiségében.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét