hopppsz…erre tuti felkaptad a fejed, és megálltál a görgetésben 😀 azért remélem elnézitek nekem a pöttyet hatásvadász címet 😀
Tehát ha eddig azért nem ettél majonézt, mert
1 – nyers tojás van benne, vagy
2 – úszik az olajban, vagy
3 – ez a kettő együtt, akkor jó hírem van 😉
- nem tartalmaz olajat
- nincs benne nyers tojás
- tökéletes a tartármártáshoz is
- és igen, tényleg majonéz íze van
A Pinteresten találtam a receptet, és hidd el nekem is voltak kétségeim. A leírás szerinti arányokkal elkészítve pl meggyőződésem, hogy még nem ettek jó majonézt, mert inkább volt tojáskrém, mint majonéz íze. És igen, el is érkeztünk a legfontosabb részhez: jó erősen kell fűszerezned, mert igen, különben ez csak egy hígabb tojáskrém
Az általam megadott mennyiségek azok, ahogy nekem ízlik. Ha te másképp szereted, bátran térj el ettől. Én a klasszik majonézt is pont így szoktam fűszerezni
Ha pedig egy jó salátaöntet készítenél, simán használd tartármártás alapként: húzd fel egy kis tejföllel, ha szükséges ízesíts utána, és dolgozd csomómentesre. Ha kipróbálod, hagyj nekem egy megjegyzést, kíváncsi vagyok, mit szólsz hozzá 🙂
_____
Kamu Majonéz
elkészítés: 5 perc
Hozzávalók:
3 főtt tojás
60-80 ml víz
1-2 tk só
1/2 tk bors
1/2 citrom leve
2-3 tk mustár (ízlés szerint)
1-2 tk porcukor
- A víz 2/3 részét, és a többi hozzávalót dobd turmixba, vagy ess neki botmixerrel. Keverd addig, amíg teljesen egynemű nem lesz.
(30-60mp) - Érdemes először kisebb adag fűszerrel kezdeni, és utána fokozatosan ízesíteni kedved szerint. A vizet apránként keverd hozzá, a kívánt állag eléréséig
- Tálald kedved szerint: tunkizz bele zöldséget, sült krumplit, vagy lazítsd tejföllel, és használd „majonézes salátához”