Áfonyás almacider

0
282

Az egyik kedvenc őszi-téli italunk ez a vörösáfonyás almacider. Gyakorlatilag folyamatosan készítem a szezonban, teljesen megunhatatlan. Melegen vagy hidegen, naranccsal vagy nélküle, sok fahéjjal, vagy még több csillagánizzsal…sosem lesz egyforma, éppen amihez kedvünk van. De a vörösáfonyát sosem hagyom ki, mert imádom az enyhén savanykás és fanyar ízét.

Mivel ahogy írtam, nem mindig egyforma az alapanyagok aránya, így a színe is eszerint változik. Ha több az áfonya, rózsaszínűbb, ha inkább a narancs dominál, akkor inkább sárgásabb, tea-színűbb. Tehát ha neked nem ilyen lesz a színe, egy pillanatig se foglalkozz vele, ez teljesen normális.

alma cider

Körülbelüli mennyiségeket írok, bevallom még sosem mértem, de azért lássuk be, ez nem francia cukrászat, nincs is rá szükség.
Annyi almából készítsd, ami éppen van otthon. Főzés közben nem teszek bele semmilyen édesítőt, de miután elkészült, 1 teáskanál cukorral szoktam ízesíteni, ami még jobban kiemeli íz ízeket. Természetesen ezt édesítővel is helyettesítheted.

Mivel a végeredmény nagyon karakteres lesz, én kb 1/3 mennyiségű forró vízzel szoktam felönteni magamnak, de a család többi tagja más és más arányban keveri 😀

alma cider

A gyümölcs összenyomásához egy sima krumplinyomót szoktam használni, és sűrű szűrőt használok, hogy nem nagyon maradjanak benne rostok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét