Képzeljétek, azt hiszem a lányom kb az egyetlen gyerek aki nem szereti a pizzát (jóóháát…a környezetemben :P) Viszont most nemrég kiderült, hogy tulajdonképpen nem is a pizza nem barátja, hanem a paradicsomszósszal vannak fenntartásai…
…ne is kérdezd, én sem értem, mert amúgy a paradicsomot imádja, a paradicsomleves a kedvenc levese, és elég jól áll a listán a milánói is. Hogy azzal a szerencsétlen paradicsomszósszal mi baja lehet, fel nem foghatom, de mindegy, ez van, nem eszi. Mázli, hogy ezen a pizzán egy kanál ilyen szósz sincs, így csemete által is jóváhagyottnak minősült 😀
Pizza reggelire?
Nálunk általában – a vasárnapi palacsinta reggelitől eltekintve – sós reggeli van. Vagyis szendvics, tojás, stb, a szokásos dolgok. Így mindig örülök, ha néha azért sikerül kicsit beújítani a szokásos repertoárba. De akár az is elég, ha a hagyományos darabokat sikerül kicsit feldobni
Erre pedig ez a pizza tökéletes választás 😀
Az egyszerűség kedvéért – és mert természetesen reggelente a család már ébredés után éhen akar halni – kész pizzatésztát használtam. Viszont ha nem reggelire készíted, akkor érdemes inkább a házi pizzatésztát választani.
Ha lágyabban szereted a tojássárgáját, akkor a sütési idő felében üsd a pizzára. Így a fehérje már kemény lesz, de a sárgája még lágy marad. Mivel nálunk a család finnyás a nem átsült tojásra, így az elején került rá. Így a sárgája is átsül, már nem lesz tunkizós. De ettől függetlenül a ropogós szalonna, a nyúlós sajt, és a roppanós tészta mellett elég jó kombó
Nehéz a pontos mennyiségeket megadni, hiszen azon is múlik, hogy mennyi mindennel szeretitek, így a leírt hozzávalókat csak irányadónak tekintsétek, és variáljátok kedvetek szerint 🙂
Nálam most felesben került rá trappista és cheddar, de a mozzarellával sem tudsz mellé lőni. Nem a golyós változatra gondolok, hanem a reszelős fajta. Illetve ha nem csíkozott, hanem szeletelt bacon van otthon, akkor vágd fel kisebb darabokra.
A videót az elkészítéssel kapcsolatban a bejegyzés legvégén találod 🙂
Reggeli pizza
Elkészítés: kb 30 perc
Adag: 4-6
Sütési hőfok: 250’C
hozzávalók:
1 csomag friss pizza tészta
150g sajt (nálam trappista és cheddar, fele-fele arányban)
100g bacon
2-3 szál újhagyma
5-6 tojás
só,bors
A tésztát terítsd ki, körben hajtsd vissza a szélét, tudod, hogy olyan pizza formája legyen 😉
Szórd meg a reszelt sajttal, majd jöhet rá a bacon, és a hagyma is. 5-6 helyen, – ahová a tojást tervezed – készíts kisebb fészket a sajtban, és üsd bele a tojásokat.
250 fokos, légkeveréses sütőben 8-10 perc alatt süsd készre. Tálald forrón, és olvadósan 😉