Mentás saslik

0
1370

Ha nyár, akkor grillezés, és ha grillszezon, akkor a saslik biztos nem maradhat el.

Az esetek nagy részében inkább az elektromos grillt kapjuk elő, ha kerti sütögetésre készülünk. Ennek egyszerűen praktikus okai vannak: nem kell benne tüzet csiholni, és a végén a rácsot sikálni. Viszont cserébe hiányzik az a semmihez sem hasonlítható füstös íz, és a ropogós, lángok égette sarkok. A saslik pedig szerintem egyáltalán nem lesz az igazi az elektromos változaton, mert egyszerűen nem úgy sül át, mint a faszén felett.

Ezt a mentás pácot nagyon szeretjük a csirke nyárson, mert könnyű, és friss, citrusos, fűszeres – jó kis kombó.

Joghurt vagy fehérbor?

Kétféle változatban is szoktam készíteni: az egyikben a joghurt miatt lesz a hús krémes és puha. A joghurtos páccal egyébként máskor sem tudsz mellélőni, egészen különlegessé teszi az amúgy azért elég száraz csirkemellet.

saslik

A másik változatban fehérbor kerül a pácba, és a bor savassága puhítja isteni omlósra a falatokat. Viszont ne lepődj meg, tényleg nagyon, de nagyon zöld saslik lesz majd a végeredmény 😀

saslik

Az elkészítése gyakorlatilag megegyezik: a pác hozzávalóit turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd, pácold a csirkét, végül süsd meg kb 10 perc alatt a grillen, vagy akár a serpenyőben.

Mégis két egészen más karakterű nyárs lesz a végeredmény. A joghurtoshoz általában valamilyen friss növényekből álló salátát készítek, a fehérboros változathoz inkább a kedvenc grillezett kukoricás-fetás salátánkat

_____

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét