Citromos-mentás torta

0
955

Ez az olíva olajos citrom torta annyira könnyű és laza, annyira puha, hogy nincsenek is rá szavak. Enyhén citromos, épp hogy érezni a mentát. Ez utóbbin persze erősíthetsz, de azért vigyázz, nehogy fogkrém legyen a dologból.

mentás citromos torta2

A mediterrán konyha egyik kedvenc édessége az olíva olajos piskóta. Tudom, hogy elsőre kicsit furán hangzik, de bízz bennem, és próbáld ki, nem bánod majd meg.
Ha nagyon óvatos vagy, akkor használd hozzá a sárga, főzéshez ajánlott olajat, ha kicsit kalandvágyóbb, akkor az extra szűz változatot. Az olaj íze nem fog érződni a tésztán, csak sokkal jobb lesz tőle az állaga.

A citrusfélék – a citrom, lime, narancs – nagyon jó választás ezekbe a piskótákba, remek páros alkotnak.



Szeretem ezeket a kevert tortákat, mert pillanatok alatt elkészülnek, és általában minden szükséges hozzávaló van hozzá.

Az elkészítése is pofonegyszerű, és még mosogatni sem kell sokat, mert egy tál elég is hozzá.

A videót az elkészítésről a bejegyzés végén találod 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét