A Lassi egy hagyományos, joghurt alapú frissítő ital, Pakisztán-Indiában és Nepál vidéki területein. Joghurt, víz, fűszerek és gyümölcs keveréke. Ez utóbbiból gyakorlatilag bármilyen lágy gyümölcsöt választhatunk, mégis a leghíresebb talán a mangó lassi.
Az elkészítése botrányosan egyszerű, és 3-5 percnél többet nem is vesz igénybe. Sáfrány helyett használj kurkumát, és nyáron készítsd jégkockával, hogy igazán hideg és frissítő élményben legyen részed 😉
Mangó lassi
elkészítés: 5 perc
adag: 2 személyre
hozzávalók:
1 közepes mangó
120ml natur joghurt
60ml tej
1 marék jégkocka, vagy 50ml tej
1/4 tk őrölt kardamom
csipet sáfrány vagy 1/4 tk kurkuma
csipet só
a tetejére: pisztácia, sáfrány
A mangót tisztítsd meg, kockázd fel, és a többi hozzávalóval együtt turmixold krémesre. Ha nagyon sűrű, tejjel, vagy vízzel hígítsd tovább.
Pisztáciával és sáfránnyal megszórva azonnal fogyaszd