…vagyis a felnőtt fagyi 😉

Gondoltad volna, hogy volt idő, amikor a mangó csak úgy tengődött itthon? Mindig vagy éretlen volt még, vagy túl érett már, vagy csak szimplán, mire megfelelő lett, akkor éppen valahogy senkinek sem kellett. Sokáig nem is vettem, aztán újra felfedeztem magamnak, mert csak mostanában jókor vagyunk jó helyen, és pont akkor érett a mangó, amikor kell, vagy csak mostanában tényleg finomabb mangót lehet kapni. MIndenesetre mostanában sűrű vendég itthon, csemete is imádja, de készült belőle jeges tea, mangó sago, palacsintatorta, ragacsos csirke mellé mangó salsa ééés sorbet
Az idén nyáron viharos szerelembe estem ezekkel a fagyasztott koktélokkal, és naná, hogy a mangó is sorra került. Viszont koktél helyett inkább egy leheletnyi chilivel, és egy tisztességes adag fehér rummal küldtem meg – fúúú…próbáld ki, mert amíg nem kóstoltad, nem hiszed el, mennyire finom

Nem szeretem a kőkeményre fagyott sorbet-t, így inkább lágyabban kanalaztam a pohárba, de ha fagyottabban szereted, egyszerűen hagyd tovább a mélyhűtőben. 4-5 óra után viszont fogyasztás előtt mindenképpen vedd ki egy picit korábban, mert nem fagy ugyan keményre az alkohol miatt, de inkább granita lesz, mint sorbet 😅
Chilis mangó sorbet
elkészítés: 5 perc
hozzávalók:
1 mangó – felkockázva, fagyasztva
1 lime leve
2-3 ek juharszirup
50 (-80?) ml fehér rum
a tetejére: chili pehely
- Dobj mindent a turmixgépbe, és adj neki
- Öntsd át egy dobozba, szórd meg ízlés szerint finomra aprított chili pehellyel és mehet a fagyasztóba
- Tálald még egy kis chilivel, lime-al, mentával