Ragacsos csirke mangó salátával

0
436

Gyerekkorom óta szeretem a húsokat valamilyen gyümölccsel. Nem csak a savanyított szilvára, vagy a meggyszószra gondolok – bár ezek is nagy kedvenceim – de például a kivit vagy az almát is szívesen teszem akár egy szendvicsbe is. Emiatt eleinte anyu elég furán nézett rám, és Férj is enyhén meglepődött, mikor gyümölcs salsát készítettem valamilyen sült mellé, de azóta már ő is lelkesen kóstolja az újdonságokat

Szeretem hétköznap a könnyen és gyorsan elkészíthető ételeket (na jó, hétvégén is szeretjük őket) így sűrűn van itthon amolyan ázsiai ihletésű bárakármi…
Most pláne jól jött, mert kb karácsony előtt voltunk utoljára bevásárolni, így ilyenkor abból főzök ami otthon van.

A csirkeszósz alapja a rizsecet. Ha még nem ismered, érdemes kipróbálnod, mert sokkal lágyabb, mint a hagyományos ecet. Valahol a klasszik és az almaecet között, az almához közelebb. Gyakorlatilag bármelyik nagyobb szupermarketben kapható, és eláll örök élet plusz egy napig.

Ha szereted, bátran tegyél a szószba halszószt, vagy oyster szószt. Nekünk nagyon nem barátunk, részemről a hal is max a tonhalig jöhet, így ezeket általában hanyagolom.

ragacsos csirke mangó salátával

Még ünnepek előttről maradt itthon egy szem mangó, ami valami egészen meglepő és varázslatos módon pont jó állagú volt: vagyis már édesre és lédúsra érett, de még éppen nem indult hanyatlásnak. Amúgy ez elég ritkán fordul elő itthon: mert vagy még zöld, vagy már túlérett, mire a kezünkbe kerül. Egyébként számomra a mangó kb az egyetlen olyan gyümölcs, amit szívesebben eszem valamilyen feldolgozott formában, vagyis nem a felkockázom és megeszem állapotban.

A legjobban így, hagymával, mentával, pici chili pehellyel, és kevés citrommal.
Az édes gyümölcsöt nagyon jól ellensúlyozzák a fűszeres hozzávalók, a citrom pedig elveszi a hagyma erejét. Nem állítom, hogy egy állásinterjú előtti ideális fogás, de férj ebédre vitte magával, és nem, nem lett tőle hagyma-szaga

A mangó salátát akár előző nap is elkészítetted, hogy még jobban összeérjenek az ízek.

A csirkéhez pedig elég annyi idő, amíg a rizs megfő, és picit még áll a gőzben, a fedő alatt. Durván 30 perc alatt kész vagy az egész fogással.



HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét