Túrós-mangós palacsintatorta 

0
317

Valamiért mindig úgy érzem, hogy a palacsintatorta sokkal hamarabb elkészül, mint egy hagyományos piskóta – persze mire a hatodik (tizedik) palacsintát sütöm, már rájövök, hogy a fenéket…de azért mindig újra nekifogok 😀


Hiszen egyszerű, ezer félén variálható, és egy kis türelemmel és kitartással igazán különlegessé varázsolhatjuk ezt az amúgy tök egyszerű desszertet


Hiszen végülis ez is „csak” egy túrós palacsinta, de mégis sokkal több annál 😀

Tippek:
– a kakaó azért került a tésztába, hogy kicsit megszínezze azt, így sokkal szebben elválnak egymástól a túró és a tészta rétegei. Ez a mennyiség az ízén nem érződik

– ha igazán krémesre szeretnéd a túrót, botmixerrel, vagy késes aprítóval ess neki. Sokkal szebb, és könnyebb kenni is.

– mangó helyett akár őszibarackkal és készítheted, csak kicsit rövidebbek lesznek a „szalagok” a tetején – picit nehezebb lesz feltekerni

– a leeső palacsinta széleket csak szórd meg egy kevés porcukorral, és tálald édes metéltként egy kis gyümölccsel a tetején 😉

Túrós-mangós palacsintatorta 
 
Hozzávalók: 
10 szelet / 10 személyre 
 
a palacsintához 15 darabhoz 
2 tojás 
400 ml tej 
200 ml szénsavas víz 
2 ek cukor 
200 g liszt 
2 ek étolaj 
1 ek cukrozatlan kakaópor 
 
a krémhez: 
500 g Nádudvari Zsírszegény Túró 
150 g porcukor (ízlés szerint) 
100 ml habtejszín 
1 érett mangó 
 
a burkoláshoz:  
250 g Nádudvari Zsírszegény Túró 
45-50 g porcukor 
100 ml habtejszín 
½ mangó 
áfonya 
lime héja 

A palacsinta hozzávalóit keverd el, és süsd ki. Tedd félre, amíg teljesen kihűl.
A mangót vágd apró kockára.
A krémhez a túrót dolgozd krémesre, ízesítsd porcukorral, és keverd hozzá a lazán felvert tejszínt. Óvatosan forgasd bele a mangót.
Halmozz egy kanál tölteléket a palacsintára, és vékonyan kendd el. Borítsd be egy újabb palacsintával, amit ismét kenj meg egy kanál krémmel. Így folytasd, amíg a palacsinta el nem fogy. Tégy egy tányért a kis palacsinta halmod tetejére, és vágd körbe. Így egyenletes lesz az oldala, szépen be tudod majd vonni a túrókrémmel. 1-2 órára tedd hűtőbe.

A burkoláshoz a túrót botmixerrel dolgozd krémesre, keverd hozzá a porcukrot és a felvert tejszínt. Vond be vele a tortát.

A másik mangót vágd ketté, tisztítsd meg, és zöldséghámozóval vágj vékony szeleteket belőle. Hullámosan, vagy összetekerve igazítsd a torta tetejére. Díszítsd még néhány szem áfonyával, reszelt lime héjjal, és már tálalhatod is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét