Azt hiszem nyugodtan mondhatom, hogy az egész család súlyos kókuszfüggőségben szenved, így, mikor múltkor feldobtam itthon, hogy mit szólnának egy kókuszos pitéhez, nem ütköztem semmilyen ellenállásba. Ráadásul kétszer készítettem, mert elsőre tök vacak lett a kekszalap – darált oreo kekszet használtam, de ez a cucc olyan értelmezhetetlenül édes volt a számunkra, hogy kellett belőle egy másik változat.
…jóó, azért nagy duzzogva elfogyott az első adag is 🙂
Második alkalommal már sima, vajaskeksz morzsát használtam, de mivel csokisra szerettem volna, így a vaj mellett némi tejcsoki is kerül hozzá
…Így lett az igaz 😉
Kekszes alap, picit ragacsos a csoki miatt, sűrű és nagyon intenzív kókusz töltelék, és édes csoki a tetején. Abszolút bounty élmény, csak nem olyan émelyítően édes, mint a névadó csokiszelet.
Falat vagy szelet?
Egyébként ez egy hihetetlenül jól felhasználható töltelék. Nem csak ebben a pitében szoktam elsütni, készítettem már belőle kifejezetten csoki szeleteket, de volt, hogy szaloncukorként végezte. A közös bennük, hogy semmilyen formában nem húzta sokáig…
_____
Bounty tart
elkészítés: kb 30 perc
forma: kb 30cm szögletes vagy 25cm-es kerek piteforma
Hozzávalók:
az alaphoz:
25 dkg kekszmorzsa
10 dkg tejcsoki
10 dkg vaj (vagy kókuszolaj a tejmentes verzióhoz)
5–8 evőkanál kókusztej (szükség szerint)
a krémhez:
4 dl fém dobozos kókusztej aka kókusz konzerv
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg cukor
3 evőkanál búzadara
a tetejére:
5 dkg étcsokoládé
2–3 evőkanál kókusztej
A vajat és a csokoládét külön-külön olvaszd fel, és mindkettőt keverd a kekszmorzsához. Ha a massza nagyon száraz, kevés kókusztejet adj hozzá. Nyomkodd a piteformába , és 1 órára tedd hűtőbe.
A kókusztejet öntsd lábosba, és kezdd melegíteni. Közben mehet hozzá a cukor, a kókuszreszelék és a dara. Kis lángon addig főzd, amíg be nem sűrűsödik annyira, hogy kevergetés közben már látszik az edény alja. A krémet még melegen kend a kekszes alapra, és további 1-2 órára tedd vissza a hűtőbe.
A csokit olvaszd fel, a kókusztejjel hígítsd, és csurgasd a pite tetejére. Még egy picit tedd vissza a hűtőbe, amíg a csokoládé meg nem dermed, és már szeletelheted is.