Néhány évvel ezelőtt teljesen rá voltam züzzenve a kekszkrémekre. Kezdődött az oreo-val, majd jött a mézeskalács, és társai. Aztán egy időre feledésbe is merült, de idén kb mindenhol spekulatius kekszkrémbe futok, és a kekszre amúgy is rá vagyok pattanva – nem is volt kérdés, hogy ismét fejest ugrok a kekszkrémek csábító, kényeztető és nagyon veszélyes világába 😀
A neten általában vajas változatokat találni, viszont részemről amit csak lehet, igyekszem minél kevesebb zsiradékkal készíteni. Nna, azért mielőtt azt gondolnád, ez egy diétás darab, sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak – véletlenül sem 😀 de szerintem a vaj sem az ízéhez, sem az állagához nem tesz hozzá érdemben. Viszont került bele egy kis frissen facsart narancslé, hogy egy üde, friss hangulat is legyen benne.
Készült egy sűrűbb, és egy krémesebb változat. A sűrűbbhöz a kanalat ajánlom, a krémes pedig – a kanálon kívül – tökéletes sütikrémnek is. Például ehhez a spekulátius krémmel töltött leveles tészta fenyőfához
Csemete őrülten beleszeretett mindkét változatba – az egyik kedvence amikor két szelet alma közé kenem a krémet. Mondjuk nem csodálom…
Az elkészítésben a legjobb barátod ismét az aprító… 😀
Spekulatius kekszkrém
elkészítés: 5 perc
hozzávalók:
200g spekulatius vagy mese keksz (ínségesebb időben mézeskalács ;))
120ml habtejszín (a sűrű változathoz 100ml)
1/2 narancs leve
1/2 tk fahéj
1/2 tk gyömbér
1 ek méz
Először aprítsd morzsásra a kekszet, majd mehet hozzá az összes többi hozzávaló. Nyomd a gombot, amíg minden krémes nem lesz (kb 15mp), és már neki is eshetsz 😉
Kedves Szotyi!
Ez a Spekulatius krém jó macaronba is? A leírás alapján nagyon jónak hangzik, főleg, hogy nem kell sok minden hozzá! Biztos finom is! Én már egy pár receptet elolvastam, de mindegyik olyan bonyolultnak hangzott, meg sokféle hozzávaló kellett bele, így inkább bele sem kezdtem! Tudom, hogy lehet készen is kapni ezt a fajta krémet a Lidlben, Aldiban, de csak nagyon ritkán. Viszont kekszet kaptam, így gondoltam, elkészítem itthon, végülis a házi készítésű dolgok mindig jobbak, egészségesebbek, mint a bolti! Csak azon vacillálok hogy a macaronba jó lesz-e?
Előre is köszönöm szépen a választ! 🙂
Kedves Kati, igen, jó lehet 🙂 érdemesebb picit lazábbra készíteni – több tejszínnel vagy narancslével – hogy könnyebb legyen kinyomni a habzsákból.