Ribizlilekvár meglepetéssel

0
718

Ha valami gyorsan elkészíthető, mégis különleges ajándékot keresel, kb 10 perccel az ünnepek előtt, akkor ez a Whisky-s ribizlilekvár pont jól fog jönni.

A fagyasztott ribizli tökéletes hozzá, fahéjas, narancsos, és kicsit pikáns az alkoholtól. Whisky helyett használj hozzá konyakot, vagy akár rumot is. De mindenképpen valamilyen karakteresebb darabot. Szerintem a vodka, vagy a fehér rum nem igazán alkalmas erre.

Légy óvatos, ne döntsd meg nagyon az üveget. A cél, hogy csak finoman ott legyen a füstös íz, nem pedig, hogy képen vágjon 😛

Ribizli lekvar whiskeyvel

Már csak azért sem, mert ez alapvetően egy édes lekvár, a whisky ellenére is inkább valamilyen édes péksüteményre, kalácsra, vagy panettone-ra ajánlom. Vagyis most kicsit már kontextusba kerül a klasszikus „Pálinkás jó reggelt” köszöntés 😉

Ribizli lekvár whiskeyvel

_____

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét