Mézeskalács szirup

0
2086

Ez is egy jó régi recept, de bevallom évek óta nem készítettem, úgyhogy ideje volt már egy ráncfelvarrásnak… 😉
(Bár a kávét azóta is cukor nélkül iszom, de azért erre alkalmanként elcsábulok :D)

_____

Általában, sőt, mindig cukor nélkül iszom a tejeskávét, de nemrég kóstoltam az S betűs kávézó gingerbread latte-ját. Háát, úúúristen, ez de jó 😀 …igaz, édes, mint a dög, de az ííze…huhhh…nagyon durva…

Szóval, ha nem is minden reggel, de azért alkalmanként muszáj egy-egy ilyet innom, vagyis alap, hogy el kell készíteni itthon 😉

mezeskalacs szirup

Tulajdonképpen nem is mézeskalács, hanem inkább gyömbéres keksz ízű szirup, hiszen a mi, hagyományos mézeskalácsunkhoz képest ebben sokkal több a gyömbér, ami jobban hajaz az amerikai gingerbread-re. Viszont a nem kevés cukor mellett nagyon jól érvényesül a gyömbér kissé csípős, fanyar, erőteljes íze.

Próbáltam kevesebb gyömbérrel, de szerintem így az igazi 🙂

mezeskalacs szirup


Jaa, és persze az sem utolsó, hogyha nem csak a saját, de más kávéját is édesítenéd…így karácsony előtt egy héttel, remek utolsó perces ajándék is lehet 😉

Ebből a mennyiségből kb 380ml lett, két ilyen kis mini üveg

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét