Csokis-magos panettone

0
10738

A múltkor akkora sikere volt itthon az aszalt gyümölcsös panettonénak, hogy máris készült egy újabb változat, méghozzá telepakolva minden földi jóval: csokival, dióval, mogyoróval, vagyis csupa-csupa ellenállhatatlan dologgal.

Picit ismét változtattam a tészta receptjének arányain, hozzáigazítva a „töltelékhez”, illetve a belevaló, vagyis a magok miatt a sütési idő is lerövidült, hiszen sokkal alacsonyabb a tészta nedvességtartalma attól, hogy nem gyümölcsök vannak benne.

De bármelyiket is választod, az aszalt gyümiset, vagy ezt a csokis-magos változatot, nem lőhetsz mellé;)

Reggelire, vagy vacsorára, akár uzsira csemetének, vagy ahogy férj eszi: csak úgy, mert tök finom. De ha például egy kosár ilyet kapnék ajándékba, én biztos nagyon örülnék neki 😉

csokis magos panettone

A csokiból mindenképpen sütésálló változatot válassz, mert a táblás először megolvad, majd keményre áll össze. Nálam most étcsoki csepp került bele, de tejcsokival is tökéletes. A dió és a törökmogyoró helyett mandulával, vagy bármilyen más maggal készülhet, amit csak szeretsz. Érdemes rusztikusra darabolni, ne legyen egész szem, de azért tök jó ráharapni egy-egy nagyobb mogyoró vagy dió falatra 😉

A sütéshez ikeás szilikonformát használtam, a magas fajtát. Ha nincs ilyen otthon, akkor a sima muffin sütő is megteszi, csak akkor kevésbé lesz magas. Ha nem szilikon formát választasz, akkor mindenképpen vajazd ki a sütőformát, nehogy beleragadjon a tészta.

csokis magos panettone

Én most mindent belevalót a Magosbolt kínálatából szeretem be, linkeltem is nektek 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét