Piccata

2
1945

Könnyű, és villámgyorsan elkészíthető egytálétel, a Piccata.

A piccata jelentése vékonyra szeletelt (hús), és az eredete picit bizonytalan. Valószínűleg egy olasz-amerikai találmány, és egy csokor olasz főzési technika csodás fúziója. De ez szinte mindegy is, a lényeg, hogyha gyorsan szeretnél valami különlegeset és ízleteset készíteni, akkor a Piccata-val biztos nem fogsz mellé.

Az alaprecept szerint tejszín, fehérbor, citrom, mustár, kapribogyó és némi fokhagyma kerül bele, de mint minden egyszerű ételnek ennek is számtalan variációja létezik. Mostanában hagyományosan csirkemellből, de bármilyen más húsból, vagy akár halból is készülhet.

Nálam most csirkemell helyett sertés szűzpecsenyéből került az asztalra.

piccata

Omlós és szaftos hús, fűszeres, krémes, tejszínes mártásban. Egy kis parmezánnal a tetején, hiszen sajttal minden jobb 😉
Ha gyerkőc is eszik belőle, nyugodtan hagyd el a fehérbort, pótold egy kevés alaplével. Hagyományosan a pici bogyós kapribogyó kerül bele, de mi ezt a nagyobb fajtát jobban szeretjük. Válaszd azt, amelyiket jobban kedveled. Ha nincs otthon alapleved, nem dől össze a világ, ha kockából készíted, csak ne egy egész kockát oldj fel a vízben, hanem csak egy negyedet.

Mivel most nem volt itthon a család, hogy tiltakozzon, orzó tésztát készítettem hozzá, de spagettivel, vagy akár krumplipürével és jó választás.

2 HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét