Piskótatekercs

0
5939

Éveken keresztül kerestem az igazi receptet, ami laza szerkezetű, könnyű, és puhi, nem szivacsos, sűrű, ragacsos, vagy szappanos, esetleg ezek mind együtt
Nem állítom, hogy sűrűn próbálkoztam, mert annyira nem voltam motivált a sorozatos „kösz, ez sem az” lyukra futások miatt, de azért nem adtam fel
Aztán néhány héttel ezelőtt sikerült végre olyat készítenem, ami hozta az elvárt tulajdonságokat, és ezzel ki is engedtem a szellemet a palackból

piskótatekercs

Azóta kb folyamatosan készül, és legtöbbször még azon nyomban, langyosan el is fogy a fele. Eskü, Férjjel azon szoktuk fogni a fejünket, miközben ebéd előtt toljuk hármasban a piskótatekercset, hogy mi vagyunk a nevelés csődje 🤦‍♀️🤷‍♀️😅 (szerencsére a legkisebb azért ritkán szokott panaszkodni 🤭)
Szóval, ha még nincs bevállt piskótatekercs recepted, akkor az én receptem a te recepted, és jó szívvel ajánlom kipróbálni.
Szerintem házi baracklekvárral a legjobb, de természetesen bármilyen kedvenc lekvárod tökéletes hozzá

Ez picit más, mint a klasszikus piskótatekercs recept, inkább a vizes piskóta tesója, de pont ettől lesz – szerintem – jobb a tészta állaga.

Tekerni vagy nem tekerni

Ahogy már említettem, elég sok változatban készítettem az utóbbi időben. A klasszikus elkészítés szerint feltekerjük konyharuhába, és így hagyjuk kihűlni, majd utána töltjük. Nna, ezzel nekem az volt a bajom, hogy tök szappanos lett tőle a tészta. Így inkább hagyom egy picit hűlni, utána megkenem, majd feltekerem. Így kétségtelenül picit nehezebb, mert az a nyomorult tészta azért enyhén ellenáll, viszont sokkal könnyebb és levegősebb marad a tészta. Viszont az is igaz, hogy a klasszikus módszerrel szebb lesz majd a tekerés. De ebben az esetben a család egyöntetű véleménye szerint inkább a belbecs, mint a külcsín volt a fontos

Receptvideót az Instagram fiókomban találsz 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét