Édesburgonya leves

0
87

Nem vagyok oda a krémlevesekért…de a múltkor kóstoltam édesburgonyából készültet, és nagyon-nagyon ízlett. Igaz, hogy számomra az édeskrumpliból csak jó készülhet…és mivel nemrég rendeltem egy halommal, nem volt kérdés, hogy elkészül itthon is 🙂

Találtam jópár receptet, de nekem ez volt a legszimpatikusabb. Az eredetiben kakukkfű szerepel, de mivel egyrészt férj baromira rühelli a kakukkfüvet, másrészt nem is találtam itthon, így zsályával helyettesítettem. Egyébként az első élményemben is zsályalevéllel a tetején kínálták, így adta magát a dolog.

Hozzávalók 3-4 főre:

500g sárga édesburgonya, kockára vágva
2 közepes lilahagyma, nagyobb darabokra vágva
1 teáskanál őrölt kömény
2 teáskanál zsálya
1 evőkanál olívaolaj
1 liter húsalaplé
só, bors
1-2 evőkanál joghurt a tálaláshoz

A krumplit és a hagymát keverd össze az olajjal és a fűszerekkel, és süsd meg 200’C-on, kb 20 perc alatt.
Tedd turmixgépbe, (vagy lábosba, és ess neki a botmixerrel) és apránként adagold hozzá a meleg (de nem forró) az alaplevet. Ha elég híg, ízlés szerint sózd, borsozd. Tálaláshoz csurgass rá egy kis joghurtot 🙂

Jó étvágyat 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét