Nem terveztem felülni erre a Dubai csokis őrületre, de mikor megláttam ezt a kókuszos mandulakrémet, egyből ez ugrott be.
Tudtátok, hogy az általunk Dubai csokinak hívott szelet neve tulajdonképpen Baklawa II The Future?
És, hogy emellett még 6 további íz szerepel a termékcsaládban.
Mind hasonló, bőséges töltelékkel ellátott darab.
Ez pedig egy saját…hmmm…interpretációm a témában: egy fehér csokis változat, amit a Naked Noble kókuszos-mandulás krémjével töltöttem meg 😍 Nevezzük mondjuk Trópusi mámornak?
…hogy is tudnám diszkréten körülírni az élményt…? Sírsz, olyan jó 😍
Bár az elkészítése pont olyan egyszerű, ahogy a videón is látod, de a csokit lehetőleg temperáld, mert szerintem szobahőmérsékleten a legjobb, viszont a csoki akkor lesz szép, és roppanós, ha nem sunnyogod el az előkészítést.
Ha lágyabbra szeretnéd a tölteléket, nyugodtan használj több krémet, a “tészta” úgy is megtartja majd a ropogós állagát
_____
Trópusi „Dubai” csoki
adag: 1 táblához: 16x8x2 cm-es formához
hozzávalók:
Hozzávalók:
70 g Kadayif tészta
150 g Naked Noble Kókuszos mandulakrém krém
30 g Tahini
200 g fehér csoki
A csoki 2/3 részét olvaszd fel, és „béleld ki vele a formát. Tedd hűtőbe, legalább 15 percre, hogy teljesen megdermedjen.
Közben készítsd el a tölteléket: a pirított kadayif tésztát morzsolt össze. Csurgasd hozzá a tahinit és a mandulás kókuszkrémet. Keverd el, hogy a tésztát mindenhol bevonja a krém. Kanalazd a formába a megdermedt csokira, és simítsd el. Végül olvaszd fel a maradék csokit, és simítsd a tetejére. Tedd hűtőbe legalább 2 órára. Végül pattintsd ki a formából. és fogyaszd lehetőleg szobahőmérsékleten.