Sós (kelt) gofri

0
377

Vannak ételek, amik édesnek születnek, és sokáig eszünkbe sem jut, hogy lehet ez másképp is. Ennek tökéletes példája a palacsinta és – most – a gofri, ami sokkal sokoldalúbb is lehet, mint azt a ember elsőre gondolná.

Nem tudom, hogy ti mennyire emlékeztek, de nekem tökéletesen megvan az az élmény, hogy gyerekként, a strandon nyomjuk a csokipudingos gofrit, a flakonos tejszínhabbal, és úúúristen, mennyire imádtuk. Ha akkor valaki azt mondja nekem, hogy cirka 35 évvel később csirkesalátával, vagy buggyantott tojással tolom majd a sós-sajtos gofrit, biztos körberöhögöm 🙂

Sós gofri

Pedig de, és nem csak én, hanem a család többi tagja is örömmel cseréli le – alkalmanként – a kenyeret sós gofrira.

Kelt vagy sütőporos

Hát igen, a nagy kérdések 😀 A kelt és a sütőporos gofritésztának is megvan az előnye és a hátránya: a keltet tovább tart elkészíteni, de jobb az állaga (szerintem az íze is), a sütőporos hamarabb elkészül, de kicsi olyan nyomi, palacsintaszerű…
Viszont mivel ebben a tésztában sajt is van, ez befolyásolja a kisült tészta állagát is, vagyis az édes változatokhoz képest sokkal ropogósabb lesz. Hozzám továbbra is a kelt tésztával készült áll közelebb, de ha gyorsabban szeretnél végezni, akkor találsz sütőporos-sós változatot is, a sajtos gofri ala Croque madame-ot

Tálald kedved szerint

A legkisebbnél uzsonnaként például kifejezetten kelendőnek számít, sonkával, sajttal, és jó sok növénnyel telepakolva.
Nálam a hétvégéről megmaradt sült húsból készült salátával megtöltve a kedvenc 🙂

De gyakorlatilag bármi mehet bele, amit csak egy szendvicsben szeretsz…

Sós gofri

_____

_____

A csirkesalátához nem írok mennyiségeket, ez tényleg mindig a maradék, néhány fala húsból készül, amivel amúgy már senki nem lakna jól 😀 így készítsd:

hozzávalók:
sült csirkecomb vagy -mell
savanyú uborka
reszelt parmezán sajt
római saláta
tartármártás

frissen őrölt fekete bors

A csirkecombot vágd falatnyi darabokra, az uborkát karikázd fel, majd keverd a húshoz. Forgasd bele a felaprított római salátát, reszelt bele a parmezánt,
és öntsd nyakon a tartármártással. Ízlés szerint sózd, borsozd, és már csak bele kell kanalaznod két szelet gofri közé

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét