Ez most nem lesz hosszú…;)
Tőlem egészen szokatlan módon, nem télen, totál szezonon kívül, hanem tavasszal vagyok rákattanva a salátákra. Ez a kukoricás, uborkás, lila hagymás sali az új kedvencem. Én most kamu tartármártással készítettem…jahh, diéta buli, hurrá…😅 – De az az igazság, hogy szerintem tényleg annyira hasonlít az eredeti változathoz, hogy ez egyáltalán nem okoz semmiféle hátrányt a szósz-élményben 🤭
Szerintem a legjobb mindjárt frissen fogyasztani, mert az uborka – ha sokat hagyod állni, akkor bizony – levet fog ereszteni, és nagyon híg lesz a tartár is. Akár köretnek, vagy csak egy könnyű salátának.
_____
Lássuk is a roppantul bonyolult receptet, amihez ezekre lesz szükséged:
Kukoricás ubisali
1 személyre
hozzávalók:
1/2 kígyóuborka (nyáron a sima szerintem még finomabb, de kinek-kinek vérmérséklete szerint)
1/2 lilahagyma
1-2 marék főtt kukorica (nálam fagyasztott)
Pici só
Kamu majonéz tejföllel
Az uborkát és a hagymát karikázd fel, keverd el a kukoricával. Sózd szükség szerint. Öntsd nyakon a tartárral, forgasd össze, és kaporral megszórva azonnal tálald