Pikkpakk elkészül, finom, és nagyon dekoratív ez a kis krémsajt fácska.
Hedonista reggelire, vagy akár egy sajttál részeként.
Csak keverd el a kedvenc krém és kemény sajtodat, fűszerezd, és formázd
Én most kész zöldfűszereres krémsajtos használtam, amihez hozzákevertem a reszelt cheddar-t, de választhatsz natúr változatot is. Ebben az esetben érdemes bazsalikommal, rozmaringgal, fokhagymával stb ízesíteni. Amit csak szeretsz 😉
Gyakorlatilag bármilyen krémsajtból készítheted, a lényeg, hogy ne a nagyon lágy, fényes fajtát, hanem a Philadelphia stílusú, sűrűbb változatot. Ízesítsd kedved szerint, és reszelj bele egy halom sajtot. Tekerd frissentartó fóliába, és igazítsd formára. Dobd a hűtőbe 30 percre, majd forgasd finomra vágott friss petrezselyembe. Végül díszítsd néhány szelet mandulával, és gránátalma maggal.
Találd pirítóssal, vagy egy marék sós-fűszeres krékerrel
Krémsajt – kriszmössz edisön
elkészítés: 10 perc
Hozzávalók
150g krémsajt
100g reszelt cheddar vagy trappista
Só, bors, chili ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
2 ek mandulalap
1 ek gránátalma mag
Keverd el a krémsajtot és a reszelt sajtot, ízesítsd választásod szerint, és csomagold fóliába. Igazítsd kúp formára, és 30 percre dobd a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon. Forgasd meg a a finomra vágott petrezselyemben, és körben díszítsd mandulaszelekkel és gránátalma maggal