Narancsos gesztenyetorta

0
3410

Az idén úgy tűnik, mindenbe vagy tojáslikőr, vagy narancs kerül 😉

Például ebbe a narancsos gesztenyetortába, ami két, már jól bevált receptem inspirációjának eredménye: A sütés nélküli gesztenyés szeleté, és a narancsos mézeskalácstortáé

A krémben a tejszín és a gesztenye mellett egy kevés mascarpone is helyet kapott, így sokkal stabilabb, masszívabb lett, gond nélkül megtartja a piskótát, és könnyű vele dolgozni. Gesztenyemasszából itthon évek óta csak a Maroni, fehérarany gesztenyemasszáját használom. Nem reklám, egyszerűen imádjuk. Többféle hasonló terméket is kipróbáltunk már, mert Férj imádja, de az említett darabot semmi nem tudta überelni.

A piskóta egy nagyon gazdag, és a narancsnak köszönhetően nagyon karakteres darab. Nem a laza, könnyű, hanem a szaftos, és picit sűrűbb változat. A tejszínes krémtől pedig igazán puha lesz. Ezzel együtt bőven elég belőle egy szelet, így a 18cm átmérőjű torta szerintem 12 embernek bőven elég. Pláne, hogy egy egy kifejezetten magas torta.

És, ha már a magas tortánál járunk: Ha van magas tortaformád, az szuper, mindenképpen azt válaszd. Na nem, akkor tégy úgy, ahogy én is, vagyis sütőpapírral emeld meg. Ezt nagyon egyszerűen megteheted. Tegyél egy kerek lapot alulra, kőben pedig egy egyeneset úgy, hogy kb 5 centivel lógjon túl a forma peremén. Ha vékonyan megkened a forma oldalát vajjal, akkor tök jól beleragad a papír, és nem mozdul majd el, mikor beleöntöd a tésztát. Sütés közben pedig remekül megtartja a tésztát, szép, egyenesen emelkedik majd túl a formán.

gesztenye torta tészta

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét