Zöldfűszeres Scone

0
177

Kicsit kenyér, kicsit pogácsa…azt hiszem így tudnám a legjobban jellemezni ezt a zöldfűszeres kis bucit, amit fogyaszthatsz önmagában, vagy megtölthetsz minden jóval

Zoldfuszeres scone 1 1


Tippek:
– A tészta összeállításához használj késes aprítót – nálam mindig abban készül: beledobálok mindent a tálba, és kb 10 másodperc alatt tésztává darálom
– Ha mégis kézzel készíted, ha a hideg vajat lereszeled a nagy lyukú reszelőn, könnyebben el tudod dolgozni a liszttel. Minél kevésbé olvad meg a vaj a kezed melegétől, annál omlósabb lesz a végeredmény. 
– Ha a tésztát mégis nagyon ragacsosnak érzed, sütés előtt 30 percre tedd hűtőbe. 
– Szárított fűszernövények helyett frisset is használhatsz. 

_____

Zöldfűszeres scone 

6 személyre 

hozzávalók: 
250g liszt 
50g hideg vaj 
2 tk sütőpor 
½ tk szódabikarbóna 
1 tk só 
1 tk kakukkfű  
1 tk rozmaring 
1 tk petrezselyem 
2 ek metélőhagyma 
500g Nádudvari félzsíros túró 
100ml tej 

tetejére: 
1 tojás 
bors, fűszerpaprika 

A lisztet szitáld tálba, majd morzsold el a hideg vajjal. Add hozzá a fűszereket és a sót, majd forgasd bele a túrót. A tejet fokozatosan adagolva, gyors mozdulatokkal készíts sűrű, de nem ragacsos tésztát. Borítsd enyhén lisztezett felületre, és formázz előbb golyót, majd kb 2,5 cm magas korongot. Oszd 6 részre, és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét kendd le felvert tojással, szórd meg borssal és fűszerpaprikával. 220 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt süsd aranybarnára. Rácson hagyd kihűlni. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét