Szerintem utoljára gyerekkoromban ettem hasonló tejfölös szeletet, és nem értem miért, mert amúgy imádjuk ezeket a szuszmákos-tésztás fogásokat.
Nna, a lényeg, hogy nemrég valahol belebotlottam, és azóta másodszor készítem, mert ez tök jó, gyorsan elkészül, és nagyon finom
Egyébként eredetileg a hússzeleteket meg kéne forgatni a paprikás lisztben, de ezt a lépést másodszor is simán átugrottam…jóóháát, előfordul az ilyen…
Ha a szaftot sűrűbbre szeretnéd, +1 ek liszttel kínáld meg
jahh…szigorúan makarónival… 😀
_____
Tejfölös karaj
elkészítés: 40 perc
adag: kb 4 személyre
500 g sertéskaraj
só, bors
2 púpos ek liszt
2 tk pirospaprika
1 fej vöröshagyma
400 ml húsalaplé (vagy víz)
150 g tejföl
100 ml tej
3-4 ek olívaolaj
Tálaláshoz: makaróni
A lisztet és a pirospaprikát keverd el, a tejet és a tejfölt szintén – tudod, külön, nem egybe… 😛
A karajt szeleteld fel, és enyhén klopfold ki. Sózd és borsozd, és pirítsd meg az olajon. Vedd ki a szeleteket, és a visszamaradt olajon kb 15 perc alatt dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát.
A pirospaprikás lisztet add a dinsztelt hagymához. Pirítsd 30 másodpercet, majd öntsd fel a húsalaplével. Forrald fel, és lassan, folyamatos kevergetés közben csurgasd bele a tejfölös cuccot. Szükség szerint sózd és borsozd. Tedd vissza a hússzeleteket, és főzd puhára.
Közben főzd ki a makarónit, és tálald azonnal