Inspired by Nigella 🙂
Mindig azok a legkedvencebb ebédjeim, amikhez elég egy serpenyő, vagy tepsi. Szerencsére ez a sült csirke zöldborsós zöldségágyon is pont ilyen. És amellett, hogy nagyon keveset kell mosogatni utána, ráadásul nagyon finom, és igazán laktató is. A fagyasztott borsó tökéletesen megfelelő hozzá, édes és zamatos lesz, mint az összes többi zöldség is, ahogy magukba szívják a csirkecombból kisülő ízeket.
Az előkészület nem több mint 5 percet vesz igénybe, utána csak told be a sütőbe, és egy bő órára szinte el is felejtkezhetsz róla.
Nálam sült törtkrumpli készült mellé köretnek (biztos, ami biztos alapon), amihez a megmosott krumplit egyszerűen héjastól bedobtam a tepsi mellé, a rácsra.
Zöldborsós csirke
Elkészítés: kb 1,5 óra
Adag: 2 személyre
Sütési hőfok: 170’C
hozzávalók:
500g zöldborsó
2 fej lila hagyma (akár felesben vöröshagymával)
1 közepes sárgarépa
1-2 gerezd fokhagyma
2 egész csirkecomb
olívaolaj
só
A borsót szórd a tepsibe, arra a 6-8 cikkre vágott hagymát, és a kisebb darabokra szeletelt répát. Reszeld rá a fokhagymát, sózd meg, locsold meg olívaolajjal, és alaposan forgasd össze. A csirkét sózd meg, tedd a zöldséges borsóhalom tetejére, és locsold meg a bőrét egy pici olívaolajjal. Told 170 fokos sütőbe, kb 70-80 percre. Alkalmanként óvatosan forgasd át a borsót, nehogy nagyon megpiruljon. Tálalásnál szórd meg friss petrezselyemmel.
A törtburgonyához: ha a krumpli megsült, óvatosan szedd le a héját. Nem jön le az összes, de sebaj, nagyon finom benne. Egy villával törd össze, sózd meg, és egy kis vajjal, és tejföllel lazítsd.