Húsvéti kenyér

2
6799

Nálatok előfordult már, hogy a húsvéti sonkából maradt annyi, hogy azzal kezdeni kelljen valamit, mert már nem fogyott el? Őszinte leszek, nálunk ilyen még sosem fordult elő, vagyis ez lehetne akár maradékmentő recept is, ha lenne hozzá maradék. De mivel nincs, így már eleve beleszámolom az amúgy is elég számottevő fogyasztásba. Viszont ez egy tökéletes húsvéti vendégváró, amolyan húsvét esszencia, pláne ha megkened a szeleteket vékonyan tormával, és tojásszeletekkel tálalod.

Ezt a sonkás kenyeret mama ihlette. Minden évben – amíg a keze bírta a kenyérdagasztás – készített húsvétra cipóban sült sonkát. A főtt sonkát mustárral kente meg, csomagolta a kenyértésztába, és sütötte készre. Eskü, nem volt kis darab, de minden évben kb szempillantás alatt fogyott el 😀

Az idén (sajnos) már csak én készítem…

Sonkás kenyér

De ahelyett, hogy egy egész darab sonkát sütöttem volna kenyérbe, inkább mindenféle jóval töltöttem meg a tésztát.
A kenyér egyébként valahol fél úton van a sós kalács és a kenyér között, vagyis pihe-puha, könnyű, de nem annyira foszlós.
A töltelékhez mustárt, sonkát, újhagymát és sajtot használtam. Ez utóbbi elhagyható, de részemről, amibe csak lehet, teszek sajtot

Sonkás kenyér

Ha már elfogyott volna a sonka, vagy mondjuk nem húsvét van, és nem is volt, akkor nyugodtan használj hozzá bármilyen más sonkát is.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Fantasztikus recept, koszonom!
    A teszta hozzavalo listaban 40g so van – ez ugye typo? 40g vajat tettem a tesztahoz es 5g sot es tokeletes lett.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét