Túrós-citromos palacsinta

0
721

Hétköznap ritkán eszünk palacsintát, kivéve, ha van egy zacskó túró a hűtőben, amit két nap múlva lejár, nagyon nem akarok belőle körözöttet készíteni, de kidobni még annyira sem.

Mi másba is kerülhetne egy szép, kedd reggelen – főleg, ha kivételesen időben sikerült felkelni – mint palacsintába 😀 Ráadásul már az idejét sem tudom, mikor készítettem utoljára túrós palacsintát, ideje volt ismételni

A család mindenesetre elég lelkes volt, a pala állagának pedig kifejezettem jót tesz a krémes túró. A citromhéjat ki ne hagyd 😉

citromos túrós palacsinta

A végeredmény könnyű, laza szerkezetű, tök jó magas palacsinta, ami kb 15 perc alatt el is készült. Bár igaz, hogy az egyszerűség, és gyorsaság kedvéért nálam két serpenyőben sül, 4-4 darab egyszerre. Az alábbi mennyiség elég volt hármunknak, de ha dupla adag készül, az is elfogyott volna. Ha nem is egyszerre, de a nap folyamán biztosan 😛


Süsd őket közepes fokozaton. Ha a tetején már megjelentek az első buborékok, már fordíthatod is meg. Kb 1 perc kell az egyik, és picit kevesebb a másik oldalnak. A serpenyőt elég csak az első előtt kiolajozni, a többi nem szokott leragadni.

Csemete vajjal és juharsziruppal fokozta a reggeli dőzsölést, nekünk tökéletes volt “üresen”, vagy pár szem gyümölccsel 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét