Szia, Bea vagyok és imádom a lilahagymát 🧅 (jó, tudom, ez vörös, de lila nincs 🤷🏼♀️🙄)
Ez pedig nem, nem a hagyományos savanyított hagyma, hanem az, ami 15 perc alatt már ropogtathatsz is. És bizony, tényleg ropog 😁 a sónak és a citromnak köszönhetően picit visszafogottabb lesz, de nem veszíti el jellegzetes aromáját, édes és friss marad.
Bár mondhatnám, hogy nem lesz tőle hagyma-bukéd…de hazudnék – azért egy jó nagy fokkal jobb, mintha a friss szeleteket rágcsálnád. (Mondjuk azzal sincs gond, ha épp nem mész emberek közé 😅)
Nálunk leginkább #hotdog -hoz szokott készülni, de a sajtos-tejfölös lángos tetején is elég jó helye van – sőt, amint látod, a tojáskrém sem menekül alóla sírva, és a tepertőkrém is (pláne a vega változat 🤭) nagyon jó barátja ☺️
Mivel pikkpakk elkészül, csak annyit szoktam belőle készíteni, ami 2-3 nap alatt elfogy, de egyébként 1 hétig simán elvan a hűtőben.
Hozzávalók:
1 nagyobb lilahagyma
1 csapott tk só
1/2 tk cukor
1/4 tk bors
1/2 citrom leve
1 ek víz
- A hagymát szeleted vékony szeletekre, és tuszkold egy üvegbe
- Tedd hozzá a többi hozzávalót, zárd le és rázd össze
- Hagyd állni 15-20 percet, amíg a cukor leolvad, és már fogyaszthatod is