Vegán pepperoni

0
525

Nem, továbbra sem vagyunk vegák, vegánok még annyira sem, cserébe továbbra is szeretünk változatosan étkezni, is kipróbálni új dolgokat. Ennek az eredménye ez a vegán pepperoni is, amit ne is nevezzünk így, hiszen tényleg nem húsból készül, inkább csak kívülről emlékeztet arra.

Meg amúgy az íze is, de kétségtelenül nem szalámi, úgyhogy nem borzolom a kedélyeket 😉

vagán pepperoni

Tudom, hogy elsőre kicsit szürreálisnak tűnik, de nagyon kellemes kis darab. Intenzíven fűszeres, enyhén csípős, és kellemesen füstölt. Puha, de nem krémes, kifejezetten hozza a szalámi textúrát, és gyakorlatilag nem tartalmaz zsírt. Vagyis igen, ez egy nagyon hasznos, diétás darab is.

Viszont semmiképpen ne számíts arra, hogy ha csukott szemmel eszed, akkor pont olyan, mintha pepperónit ennél. Nyilván nem is lehet, főleg mert tofuból készült. És mindjárt el is érkeztünk oda, hogy én nagyon nem csípem a tofut. Nem csak az állaga nem barátom, de az íze sem. Viszont ebben egyáltalán nem érezni egyiket sem.

vagán pepperoni

Az egészhez elég egy aprító, illetve egy kb 6cm átmérőjű pogácsaszaggató. Ez utóbbi kiválasztásánál vedd figyelembe, hogy a sütőben enyhén összemennek majd a szeletek.

Alapvetően egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagokra van csak szükség, ez alól talán csak az édesköménymag a kivétel. Nem, nem a római kömény. Viszont ez mindenképpen kell bele, és bár nem túl nagy mennyiség, de mivel nagyon karakteres az íze, hiányzik belőle.
Nekem most csak egész volt itthon, így mozsárban törtem össze a szemeket, így került bele a masszába.

vagán pepperoni

Szívesen pakoljuk szendvicsbe, a legkisebbnek is nagy kedvence. Emiatt én picit kevesebb chilit teszek bele, hogy kevésbé legyen csípős, de ha szereted, akkor bátran mehet bele. Azt vedd figyelembe, hogy sütés után csípősebb lesz.

Hasznos tipp máskorra is, ha valamit egyenletesen, és vékonyra kell nyújtani – ebben az esetben ez nagyon fontos, különben nem fog egyenletesen sülni: A masszát terítsd el a két réteg sütőpapír között, nyújtsd ki kb 1cm vékonyra, majd tegyél evőpálcikát, vagy hurkapálcát (gyakorlatilag bármit, ami elég vékony a célnak) 2-3 oldalára, és ezekre támaszd a nyújtófát. Így egyenletes lesz majd a „tészta”. Mivel nálam elég gyakran készül ez a „szalámi”, rendszeresítettem 3 pálcikát, amiket mindig használok, így mindig ugyanolyan vastag lesz a végeredmény.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét