Vaníliakrémes, barackos torta

0
1051

Könnyű, nyári torta, édes őszibarackkal, selymes vanília krémmel, és laza, bolyhos, mandulás piskótával. Sem a tésztában, sem a krémben nincs vaj. A piskóta a sok tojásnak, a krém pedig a tejszínnek köszönhetően lesz ilyen levegős és krémes. A lédús őszibaracktól pedig az egésznek olyan friss érzete lesz, ami csak a friss gyümölcsökkel készült tortának lehet.

barackos torta

Egy gond van vele, gyakorlatilag szállíthatatlan. Vagyis ha sütit vinnél valahova, semmiképpen nem ajánlom, mert tényleg annyira laza az egész, hogy mire elérsz vele A-ból B-be, atomjaira hullik. Egyszer egy hasonlót vittem át anyuhoz – kocsival – a kezemben, tehát elvileg annyira nem is rázkódott – hát maradjunk annyira, hogy elég komoly retusáláson kellett átesnie, mire fel tudtuk vágni

De, ha otthon készíted, jó szívvel ajánlom, mert igazi nyári élmény, biztos, hogy nem állsz meg majd egy szeletnél. A kép csalóka, egy egy egészen kis átmérőjű torta, 16-os formát használtam hozzá.

barackos torta

Mivel a krém mennyiséget lehetetlen kiszámolni, hogy egy csepp se vesszen karban, a maradékot (azért nem túl sokat ;)) némi összetört kész és sok sok barack kíséretében poharakba rétegeztem.

barackos torta

A piskótához őrölt mandulát használtam, de akár mogyoróval, vagy mandulaliszttel is helyettesítheted. Eleinte nagyon sűrű a tészta, de ahogy fokozatosan dogozod hozzá, kisebb adagokban a felvert tojásfehérjét, úgy lesz egyre lazább, és könnyebb. Szóval ne add fel, ilyennek kell lennie A piskótát és a krémet akár 1-2 nappal előre elkészítheted. A krémet hűtőben, a piskótát légmentesen zárva tárold 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét