Túrótorta

0
894

Régóta készítem ezt a túrótortát, ami tulajdonképpen nem is csak kifejezetten egy túrótorta, sokkal inkább egy DeLux tejberizs torta, ahol a túró és a tejszín adja a krémes textúrát a rizshez

Mi nagyon szeretjük, könnyű, enyhén citromos, és bár tavasszal eperrel az igazi, ínségesebb időkben teljesen jó a tetejére a konzerv őszibarack is. Ha pedig bírod a zselét, akkor akár még azzal is bevonhatod a tetejét. Nekem ez utóbbi annyira nem barátom, így marad a zselétlen változat.

Ha esetleg nem éreznéd elégnek, akár egy kis mascarpone is mehet bele (kb 100g), rosszat nem teszel vele 😉

Kekszes alappal készül, így nem kell sütni sem, vagyis jól jön majd a nyári időszakban 😉

Hozzávalók

16cm-es formahoz

az alaphoz:

150g vajas keksz

3 púpos ek baracklekvár 

30g vaj

a krémhez:

250g krémes túró

200ml tejszín

100g főtt rizs

100g porcukor

1 citrom héja

1/2 citrom leve

1 csomag zselatin fix, vagy habfixáló

Az alaphoz melegítsd össze a vajat és a lekvárt, majd mehet a keksz az aprítóba. Ha már morzsás, add hozzá a vajas lekvárt, és adj még neki néhány másodpercet. Akkor jó az állaga, ha, amikor összefogod az ujjaddal, nem morzsálódik, hanem összeáll. Béleld ki a tortaforma alját sütőpapírral, és nyomkodd bele a kekszes morzsát. Tedd félre, akár mehet a hűtőbe is.

A krémhez verd fel a tejszínt, és közben add hozzá a zselatin fixet is. A túróhoz mehet a citrom, a héja, és a porcukor is. Robotgéppel krémesítsd tovább, keverd hozzá a főtt rizst is, végül óvatosan forgasd bele a felvert tejszínhabot. Simítsd a keksz tetejére, és néhány órára tedd a hűtőbe. Tálalás előtt a tetejét díszítsd gyümölcsökkel, néhány menta vagy bazsalikomlevéllel.

Jó étvágyat 🙂

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét